ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Επιστράτευση "Ελεύθερου Ρύπου"-RASS από τη Συγγρού για διαχείριση του φιάσκου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Συγκριτική ανάλυση



Μαθήματα δημοσιοκαφρίλας και πολιτικής αλητείας δίνει πάλι το γκεμπελικό γκρουπούσκουλο της Συγγρού, πάλι με όχημα την καταντημένη φυλλάδα του "Ελεύθερου Ρύπου" (πρ. "Ελεύθερου Τύπου)
(ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ:
και με δημοσκοπικό φερετζέ τη φημισμένη για τη διαχρονική αξιοπιστία της Rass.
(ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ:
Όπως βλέπετε, στη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, η εταιρεία "όλως τυχαίως" εμφάνιζε τους Ανεξάρτητους Έλληνες -μετά από την αποχώρηση των μαρκοπουλαίων και των λοιπών καρνάβαλων- εκτός βουλής, όταν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες εταιρείες εμφάνιζαν το κόμμα με δύναμη από 5% έως 7%. Έκτοτε, η Rass δίνει σταθερά τα μικρότερα ποσοστά για το κίνημα του Π.Καμμένου, προφανώς λόγω...μεθοδολογικών ιδιαιτεροτήτων (sic)!
Αυτό λοιπόν το δίδυμο της μιντιακής αξιοπρέπειας, μία ημέρα μετά από την αρχή του ξηλώματος της σαμαρικής χουντάρας, και πάλι "όλως τυχαίως" δίνει:

- για πρώτη φορά τη ΔΗΜΑΡ στο όριο της κοινοβουλευτικής ένταξης (3%). Δεν ξέρουμε αν αυτό το ποσοστό είναι πλαστό ή αν ίσχυε και μέχρι πρότινος αλλά κρυβόταν γιατί τότε λειτουργούσε ως τσόντα στους σαμαράδες, αυτό που ξέρουμε είναι ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, "ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΦΩΤΗ.
- για πρώτη φορά βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ στο 4%! Υποψιαζόμασταν ότι το κόμμα βουβουζέλου είχε πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, όμως εδώ το σύστημα μάλλον στέλνει μήνυμα "να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά των...υπουργήσιμων".
- σταθερά τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο μικρότερο δημοσκοπικό τους ποσοστό (όλοι οι υπόλοιποι καταγράφουν ποσοστά άνω του 6%)
- τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται κατά -1,1%. Εδώ πρόκειται για μία έμμεση παραδοχή του "ξεφουσκώματος" τού δήθεν προβαδίσματος ΝΔούλας (στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση της Rass πριν από έναν μήνα η διαφορά βρισκόταν στο -2,4%), όμως υπάρχει ακόμα σημαντική διαφορά από την πασιφανή πραγματικότητα, στην οποία βρίσκονται σαφώς εγγύτερα η επίσης διαπλεκόμενη Kappa Research, η Metron Analysis και ακόμα πιο κοντά η VPRC της προηγούμενης εβδομάδας (-0.3%, -0,1% και +2,5% αντίστοιχα).
- το μεγάλο πανηγύρι όμως γίνεται στην περίπτωση της ΕΡΤ. Κόντρα στην κοινή λογική, την πολιτική πραγματικότητα αλλά και τα ευρήματα ΟΛΩΝ των δημοσκοπήσεων, το εν λόγω δίδυμο θεωρεί ότι τα...2/3 συμφωνόυν με το πραξικόπημα Σαμαρά και θέλουν κλειστή ΕΡΤ μέχρι τη βίαιη αναδιάρθρωσή της
Τώρα όποιος συμφωνεί με το παραπάνω και όχι με αυτά:

ας το κοιτάξει. Μάλλον πάσχει από την ίδια ψυχολογική ασθένεια με τον πορδυπουργό του.
Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου