ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τελεσίγραφο Στουρνάρα, ετοιμάζεται εισβολή ΜΑΤ-ΕΚΑΜ στην ΕΡΤ... Kαι τώρα έχουμε δεξιο-ΣοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗ κυβέρνηση... παρακαλώ! Και... πρόθυμους "δικαστές" Υπηρεσίας!


«Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». Παρά το επιτηδευμένο ουδέτερο ύφος, η ανακοίνωση του Στουρνάρα ισοδυναμεί με απειλητικό τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Οπως συμβαίνει πάντοτε σ' αυτές τις περιπτώσεις, μετά το τελεσίγραφο ακολουθεί η αστυνομική εισβολή για την «αποκατάσταση της νομιμότητας». Εχουμε πλέον άφθονη πείρα νυκτερινών εισβολών των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. Από την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από τα υπολείμματα των «αγανακτισμένων» μέχρι τις εισβολές σε κοινωνικούς χώρους ή σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού.
Τον χρόνο, φυσικά, τον καθορίζουν αυτοί, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα της... επιχείρησής τους. Και δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε προσπαθώντας να μαντέψουμε πότε θα μπουν τα ΕΚΑΜ-ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Οι αστυνομικοί μηχανισμοί έχουν επιτελεία διοίκησης, παρακολουθούν συστηματικά ένα χώρο και επιλέγουν τη στιγμή που θα επιχειρήσουν με στρατιωτικό τρόπο.
Σημασία έχει να μη μείνει το κτίριο της ΕΡΤ ανοχύρωτο. Είναι καθήκον των εργαζόμενων να καθορίσουν το δικό τους επιχειρησιακό σχέδιο και να ζητήσουν τη στήριξη που απαιτείται για τη σωστή εφαρμογή του. 
Σε κάθε περίπτωση, αυταπάτες του τύπου «δε θα τολμήσουν να μπουκάρουν στην ΕΡΤ» είναι ασυγχώρητες. Το «ευγενικό» τελεσίγραφο Στουρνάρα είναι το προανάκρουσμα της εισβολής, η οποία ήδη ετοιμάζεται. Αρκετή ζημιά έκαναν οι αυταπάτες για τη «μεγάλη νίκη» με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, ας μην προσθέσουμε τούτη την ώρα και άλλες.
* μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου