ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

kouvelis993dsnhewΤα ονόματα των γαλάζιων υπουργών που έχουν αθετήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι του κ. Αντ. Μανιτάκη, όπως και πλήρη στοιχεία για το ποιες ακριβώς υποχρεώσεις ανέλαβαν και ουδέποτε τήρησαν ζήτησε κατά πληροφορίες της «Κ» το πρωί από τους συνεργάτες του ο κ. Φώτης Κουβέλης.
Η κίνηση αυτή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προδίδει την αποφασιστικότητά του να δώσει άμεση και σκληρότατη απάντηση στη ΝΔ σε περίπτωση που η απογευματινή συνεδρίαση των τριών αρχηγών οδηγηθεί σε ναυάγιο και είναι χωρίς άλλο ενδεικτική του συγκρουσιακού κλίματος που επικρατεί ενόψει της σύσκεψης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε πρωινή άτυπη σύσκεψη στην Αγ. Κωνσταντίνου ο κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε εντονότατα ενοχλημένος από το γεγονός ότι πολλά δημοσιεύματα τον εμφανίζουν σήμερα ως τον μόνο αρχηγό που είναι αδιάλλακτος ενόψει της συνάντησης. Στη σύσκεψη μάλιστα εκτιμήθηκε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα απηχούν τη γραμμή του Μαξίμου, γεγονός που κατά τα στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου επιβεβαιώνει τη βούληση του πρωθυπουργού να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα στις κάλπες επιχειρώντας να επιρρίψει στους δύο μικρότερους εταίρους και κυρίως την ΔΗΜΑΡ την αποκλειστική ευθύνη. Σε διαρροές του Μαξίμου επίσης απέδωσαν στην ΔΗΜΑΡ και την προσπάθεια στοχοποίησης αλλά και απαξίωσης του κ. Αντ. Μανιτάκη εξ ού και ο κ. Κουβέλης θα θελήσει πιθανώς και σήμερα να καταδείξει ότι άλλοι υπουργοί -και κυρίως οι γαλάζιοι- είναι υπεύθυνοι για την μη εξεύρεση των 2000 εργαζομένων που έχει δεσμευθεί η χώρα να απολυθούν μέχρι τα τέλη του μηνός.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε τους συνεργάτες του ότι θα καταβάλει το απόγευμα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί στις κάλπες. Αλλά όπως προαναφέρθηκε η πεποίθηση που έχει επικρατήσει στη ΔΗΜΑΡ είναι ότι τούτο αποτελεί στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού και ως εκ τούτου οι περισσότεροι δεν ήταν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.
Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε μονοπώλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία εξέδωσε μια σκληρότατη ανακοίνωση για τη μη συμμόρφωση της Ν.Δ. στην προχθεσινή δικαστική απόφαση: «Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ είναι άμεσα εκτελεστή. Επρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και από εκεί και πέρα με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της».
Ενδεικτικό του κλίματος είναι άλλωστε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν έτοιμη χθες να υπερψηφίσει ακόμη και την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της ΠΝΠ, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταδεικνύετο πιθανότατα η απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση (σ.σ η τροπολογία δεν συμπεριελήφθη εντέλει σε ν/σ του υπουργείου Υγείας με επιλογή του αρμόδιου υπουργού).
Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι αρκετά στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου δεν ήταν αντίθετα με μια πρόταση που συζητείτο χθες βράδυ ως μόνη διέξοδος στην κυβερνητική κρίση. Δηλαδή να προταθεί σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ η δυνατότητα να υπογράψουν δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα. Διότι όπως είπε στην «Κ» ο κ. Θ. Μαργαρίτης «με την άφρονα επιλογή της Ν.Δ. να επιβάλει λουκέτο, απεδείχθη τελικά ότι η επιζητούμενη αναδιάρθρωση είναι ακόμη δυσκολότερη με μια κλειστή ΕΡΤ παρά σε μια ανοιχτή, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της Ν.Δ».
πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου