ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ: Και όμως, αστυνομικοί προπηλάκισαν βουλευτές!


Φως στο τι έγινε το περασμένο Σάββατο στην πόρτα της ΕΡΤ ρίχνει το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η "Αυγή" της Κυριακής. Πρόκειται για μικρό τμήμα στοιχείων που βρίσκονται στα χέρια και της Δικαιοσύνης και των αστυνομικών αρχών, από τα οποία αποδεικνύεται η άσκηση αστυνομικής βίας κατά βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή πραγματοποίησαν διάβημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Τετάρτη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά. Την Παρασκευή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο, τον οποίο και συνάντησε. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε απαντήσεις σε πάνω από 20 ερωτήματα.

Από το υλικό που δημοσιεύει η "Αυγή" της Κυριακής προκύπτει ότι είναι τουλάχιστον ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στη Βουλή στις 9 Νοεμβρίου ότι δεν ασκήθηκε βία και ότι έγινε προσπάθεια εισβολής στην ΕΡΤ.

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ποια ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ όταν η σιδερένια μασίφ καγκελόπορτα έμενε ανοιχτή και πριν αστυνομικοί αρχίσουν να την κλείνουν πάνω στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, που ήταν με την πλάτη στην πόρτα, ουσιαστικά μέσα στον χώρο της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει υπόνοια εισβολής.

Η δεύτερη φωτογραφία αποδεικνύει ότι πίσω από την πόρτα, την ώρα που κλείνει πάνω στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, βρίσκονται αστυνομικοί, οι οποίοι την σπρώχνουν πάνω της. Διακρίνεται ακόμη η απελπισμένη προσπάθεια της εργαζόμενης της ΕΡΤ Θεοδώρας Μέγα να βάλει το πόδι της στην πόρτα για να μην συνθλίψει την εγκλωβισμένη βουλευτή.

Η τρίτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη την ίδια στιγμή που κλείνει η πόρτα από τους αστυνομικούς, αλλά από την πλευρά των συγκεντρωμένων. Διακρίνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, η Θ. Μέγα που προσπαθεί να συγκρατήσει την πόρτα που κλείνει και η Ζ. Κωνσταντοπούλου που συμπιέζεται ανάμεσα στην πόρτα και το μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Η τέταρτη φωτογραφία δείχνει εμφανώς την πόρτα της ΕΡΤ να κλείνει πάνω στην, περικυκλωμένη από αστυνομικούς, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΡΤ εισήλθαν στις 9 Νοεμβρίου πολίτες δηλώνοντας "τεχνικοί της ΔΤ", ενώ ήταν αποκλεισμένη και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανένα. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου, που έφτασε στην ΕΡΤ στις 4 το απόγευμα, ζήτησε να εμφανιστεί εισαγγελέας, κάτι που δεν έγινε ποτέ, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, από τις 4.45 μ.μ.. Η αστυνομία απαγόρευε την είσοδο "με εντολή εκφωνητή του Κέντρου", όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Γύρω στις 8 το βράδυ οι αστυνομικοί άρχισαν να συμπιέζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρίσκονταν μπροστά στην πόρτα μέσα στον χώρο της ΕΡΤ σπρώχνοντας τους βουλευτές. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου απομονώθηκε πάνω στην πόρτα από αστυνομικούς. Τότε, στον χώρο μεταξύ της σιδερένιας καγκελόπορτας και του κιγκλιδώματος άρχισε η πίεση. Η βαριά καγκελόπορτα άρχισε να κλείνει στην κυριολεξία πάνω της, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί και συμπιεσμένη μέχρι ασφυξίας, αφού οι αστυνομικοί που την είχαν περικυκλώσει την κρατούσαν ακινητοποιημένη.

Του Κώστα Πουλακίδα
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου