ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου-Μεγάλη η συμμετοχή


Nov 17, 2013
Χωρίς εντάσεις και σημαντικά απρόοπτα oλοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973.











Η κεφαλή της πορείας επί της Β. Σοφίας λίγο μετά το ύψος της Βουλής
Η κεφαλή της πορείς με την αιματωβαμένη σημαία της εξέγερσης έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, νωρίς το απόγευμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η κεφαλή της πορείας λίγο αφότου ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο
Στις 16.05 η κεφαλή της πορείας έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ των φοιτητών αντίπαλων παρατάξεων για τη σημαία. Κάτι που σημειώνεται κάθε χρόνο.






Μικροένταση ωστόσο σημειώθηκε όταν τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέτων του 1967-1974,που κατα παράδοση συνοδεύουν την σημαία, έφτασαν στη γωνία Σταδίου και πλατείας Συντάγματος, όπου διμοιρία των ΜΑΤ είχε κλείσει την πρόσβαση πρός το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και ζήτησαν να περάσουν.
Μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση επιτράπηκε η συνέχιση της πορείας τους πρός τη Βουλή κι εν συνεχεία από την Βασιλίσσης Σοφίας στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε δηλώσεις του από την πορεία, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι: “Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την πορεία της ταξικής πάλης, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για το λαό, τη νεολαία, με ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με Λαϊκή Συμμαχία, για το σοσιαλισμό”.



Σημειώνεται πως οι φετινές εκδηλώσεις είναι η πρώτη περίπτωση όπου η ευθύνη για τη φύλαξη των κτηρίων και η αποτροπή επεισοδίων ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου του νόμου 4009 που ψηφίστηκε το 2011 και κατήργησε το άσυλο στα ΑΕΙ.







Φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Πρίν την έναρξη της πορείας, η Αστυνομία είχε προχωρήσει προληπτικά σε 99 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων δυο κρατούνται καθώς ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του σφεντόνα.Οι συλληφθεντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.

Oι δύο άνδρες που ξεγυμνώθηκαν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, προσήχθησαν και διαπιστώθηκε ότι ήταν Γάλλοι υπήκοοι.
Ένταση υπήρξε στην Πάτρα, όπου πετάχτηκαν πέτρες προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σε άλλο σημείο της πορείας έγινε ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά δεν υπήρξε γενίκευση συγκρούσεων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου