ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι 58 καμπαλέρος της κεντροαριστεράς…


Τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστεράς, υπό νέα ηγεσία, για κοινή κάθοδο σεευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές ζητούν 58 προσωπικότητες, με κείμενο που υπογράφουν για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Αν κάποιος διαβάσει τα ονόματα και μόνο αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για πρόσωπα γνωστά και μη εξαιρετέα στον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας.  Άνθρωποι που συνδέθηκαν με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ Σημίτη και την εν γένει δεξιόστροφη πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι την τελική του διάλυση υπό την ηγεσία Βενιζέλου. Άνθρωποι που ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκαν από τη συστημική θεώρηση των πραγμάτων αλλά με τη στάση τους υπηρέτησαν τον κρατισμό, την εξουσιολαγνεία και το παιχνίδι ισορροπιών.
Για ποια κεντροαριστερά μιλάτε κύριοι? Γι αυτήν που πρώτοι εσείς προδώσετε, ευτελίσατε και εν τέλει στείλατε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τις πράξεις και παραλείψεις σας από κάθε μετερίζι? Πολιτικοί και πνευματικοί άνθρωποι του συμβιβασμένου συμφέροντος και του εξισορροπιστικού παιχνιδιού, του life style, αποκομμένοι από την πραγματική ζωή και την κοινωνία. Τρόφιμοι των τηλεοπτικών καναλιών και της εξουσίας που εξέθρεψαν και τους εξέθρεψε.
Ο Βενιζέλος πολύ θα ήθελε να πετύχει ένα εγχείρημα τύπου ΕΛΙΑΣ μπας και διασωθεί πολιτικά ο ίδιος. Αλλά δεν θα πετύχει όπως δεν πέτυχε και στην Ιταλία. Με παλιά φθαρμένα υλικά δεν ξαναζεσταίνεις το ίδιο φαΐ ακολουθώντας την ίδια αποτυχημένη συνταγή όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Τις συνιστώσες της ελληνικής ΕΛΙΑΣ τις έφαγε ο δάκος…
Η χώρα γυρνάει σελίδα. Οι 58 καμπαλέρος έπρεπε να είχαν ορθώσει ανάστημα το 2010 πριν ο Παπανδρέου μας οδηγήσει στο λιμανάκι του ΔΝΤ αντί να σιωπούν, να κρύβονται ή να παριστάνουν τους πολιτικούς γυρολόγους ενώ η χώρα υπέφερε.  Να  είχαν τότε βγει να μιλήσουν,  να αντισταθούν, να συνθέσουν.. Μάταια όμως. Είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα για την κεντροαριστερά που  εσείς προδόσατε.

 http://paratiritiskritis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου