ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κλιμάκωση της βίας, με νέους νεκρούς, σε όλη την Τουρκία. Τι γίνεται σε όλη την Τουρκία!

  Δυστυχώς, οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν, με βαρείς χαρακτηρισμούς ενάντια στους διαδηλωτές, μετουσιώθηκαν σε άγρια καταστολή διαδηλωτών σε όλη την Τουρκία και πάλι. Οι αναφορές, μας έρχονται, από φίλους στα κοινωνικά δίκτυα.
  Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Σμύρνη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην κεντρική παραλία της Σμύρνης με ενισχύσεις από το Κορδελιό, την Μπούκα και την Μαγνησία (Μanisa) ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν πολλαπλά επεισόδια μετά απ'ο την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων.
  Από την επίσημη σελίδα των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε μία εικόνα για το τι γίνεται σε όλη την Τουρκία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ : 
Ευρωπαϊκή ακτή: Εκτεταμένες ταραχές σχεδόν σε όλο το κέντρο της Πόλης με έμφαση στις περιοχές Χάρμπιγιε(Σισλή αρχές), Ταξίμ κέντρο(προς Γκιουμούσουγιου), Μπεσίκτας(Διπλοκιόνιον), Γαλατά(κοντά στο πύργο του Γαλατά), Μπαχτσελίεβλέρ + Εσένλερ (δυτικές περιοχές προς το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ)
Προβλήματα στα πανεπιστήμια Μπαχτσεσεχίρ και Πανεπιστήμιο Κων/πολης με ασυνήθιστα μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και πολιτικής αστυνομίας ενώ σχεδόν σε όλα βρίσκονται φοιτητές
Στην ανατολική ακτή : Μάλτεπε και οδός Βαγδάτης με παρουσία Υδραντλίων νερού που χρησιμοποιούνται μετά τις 22.30 για να διαληθούν πλήθη κόσμου ενώ υπάρχει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.
ΑΓΚΥΡΑ :
Εκτεταμένες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας στην περιοχή του Κιζιλάυ καθώς και εκατέροθεν της λ.Ατατούρκ με πάνω απο 600 τραυματίες, 30 σε κρίσημη κατάσταση και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων απο πλευράς αστυνομικών αρχών. Φήμες για τουλάχιστον 5 νεκρούς οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται -έστω ανώνυμα απο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Άγκυρας και απο τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία τα οποία κατά κύριο λογο περιθάλπουν τραυματίες.
ΣΜΥΡΝΗ :
Συγκέντρωση διαμαρτηρίας σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης με ενισχύσεις απο την Μαγνησία (Μανίσα) και το Κορδελιό(Καρσιγιακά) με πληθώρα κόσμου, ενώ νωρίτερα υπήρξε εμφάνιση επίλεκτων μονάδων του Στρατού καθώς και των ειδικών δυνάμεων οι οποίες δεν επενέβησαν
ΑΔΑΝΑ :
Συγκέντρωση διαμαρτηρίας στο κεντρικό πάρκο της πόλης ενώ υπάρχει εμφάνιση επίλεκτων δυνάμεων του Στρατού χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ενέργειες εκ μέρους του.
Αρκετοί τραυματίες σε ελαφρά κατάσταση
ΠΡΟΥΣΣΑ :
Συγκεντρωμένοι στην οδό Nilüfer ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στην διακομιδή τους. Παρουσία διακριτή των αστυνομικών αρχών και της Jandarma.
  Επίσης αναφορές για νεκρους στην Αττάλεια(twitter) , ενώ στο Εσκίσεχιρ φαίνεται να έχει γίνει επίθεση της αστυνομίας με κανονικά πυρομαχικά. Επίσης οι συλλήψεις είναι τόσο πολλές, που δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα, και πλέον για την φύλαξη των διαδηλωτών γίνεται σε γήπεδα, όπως σε αυτό της φωοτογραφίας

  Διαδηλωτές καίνε τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στην Σμύρνη, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου