ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Νέες χρυσαυγίτικες ύβρεις εναντίον αριστερών βουλευτών σε Επιτροπή της Βουλής

Νέες χρυσαυγίτικες ύβρεις εναντίον αριστερών βουλευτών σε Επιτροπή της Βουλής
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις ύβρεις του Χρυσαυγίτη βουλευτή, Μ. Αρβανίτη, που αποκάλεσε τους αριστερούς βουλευτές «βρώμες» και «κοπρίτες».

 Παίρνοντας τον λόγο η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη, παρατήρησε ότι «αναγκαζόμαστε να συμβιώνουμε με άτομα που μόλις χθες με αποκάλεσαν βρώμα».

Ο Μ. Αρβανίτης ζήτησε να προσδιορίσει ποιος την αποκάλεσε έτσι κι η Λ. Κανέλλη του απάντησε ότι εννοούσε αυτόν. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε ότι εξοργίστηκε γιατί η βουλευτίνα του ΚΚΕ δεν τον είχε καλημερίσει κάποια στιγμή με την Λ. Κανέλλη να σχολιάζει ότι «όσο αρνείσαι το Ολοκαύτωμα, θα σου αρνιέμαι την καλημέρα» συμπληρώνοντας ότι «ανοίγεις το στόμα σου και μας βρομίζεις όλους, ναζιστόφατσα». Ο Μ. Αρβανίτης ξεκίνησε και πάλι τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς: «μόνο άνθρωποι της κατηγορίας σας μεταχειρίζονται τέτοιες εκφράσεις», «τέτοιες νοοτροπίες Κατίνας δεν ταιριάζουν στην Επιτροπή» και «να πάτε να τα πείτε αυτά στην Κνεσέτ (το Ισραηλινό κοινοβούλιο)».


Στην συζήτηση παρενέβη κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ. Δρίτσας, που δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να αποκαλεί βουλευτής άλλους βουλευτές κοπρίτες επειδή δεν χαιρετήθηκε κι ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνέχισε ισχυριζόμενος ότι «κοπρίζεται εδώ και 38 χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού».


Ένταση Τ. Νεράντζη-Ζ. Κωνσταντοπούλου


Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τ. Νεράντζης, έδωσε εντολή να σβηστούν όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά, ενώ ο γραμματέας της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης, ζήτησε παρέμβαση και στο βίντεο. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαφώνησε με την διαγραφή τονίζοντας ότι «δεν συμφωνώ με το κουκούλωμα των θεμάτων» κι επικρίνοντας τον Τ. Νεράντζη για την στάση συμψηφισμού που κράτησε. Ο πρόεδρος της Επιτροπής με το γνωστό εριστικό του ύφος σημείωσε ότι αυτός είναι ο πρόεδρος κι αυτός είναι που θα αποφασίσει αν θα διαγραφούν εκφράσεις από τα πρακτικά.

«Να φέρετε και τις ερπύστριες, σε λίγο θα μας ζητάτε να βαράμε προσοχή» επισήμανε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να λάβει την απάντηση του Τ. Νεράντζη «ότι η παράσταση είναι στις 2 η ώρα» κάνοντας αναφορά στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι «ο θίασος των κλόουν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Πηγή: beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου