ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

avanti popolo: Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών

avanti popolo: Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών: Δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών για όλους τους φορολογούμενους, κατάσχεση καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και...

Δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών για όλους τους φορολογούμενους, κατάσχεση καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και ρύθμιση για την αναγραφή τόκων από καταθέσεις άνω των 250 ευρώ ετησίως στις φορολογικές δηλώσεις, προβλέπει - μεταξύ άλλων - νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα.

Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επικαλείται η αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η εφαρμογή των ρυθμίσεων «θα συμβάλει στην υιοθέτηση ευρύτερου πλαισίου διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών, που θα διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της διαρκώς αυξανόμενης παγκοσμιοποίησης της εσωτερικής αγοράς και ιδίως αυτών της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής δια της ανταλλαγής πληροφοριών και άλλων προβλεπόμενων μέσων»

Επίσης, κάνει λόγο για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων και βελτιστοποίηση των διαδικασιών ελέγχου που διενεργεί επί των νομίμων ελεγκτών και των ελεγκτικών γραφείων, ώστε να λειτουργεί ομαλότερα η αγορά.

Ποικίλες διατάξεις και ρυθμίσεις

Το νομοσχέδιο προβλέπει και διατάξεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις για την εξασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου αλλά και των ιδιωτών δια της εξωδικαστικής οδού.

Παράλληλα, εισάγονται ειδικές ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, τη διόρθωση παραδρομών σε υφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και επιμέρους ρυθμίσεις.

Επιπλέον, εισάγονται ρυθμίσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τροπολογία για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομική κατάθεση και των 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι οφειλές προς το δημόσιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου