ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ρεσιτάλ Δένδια

Ρεσιτάλ έδωσε για άλλη μια φορά χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
Ξεκίνησε με "εκκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς", περιέγραψε την "ανακατάκτηση" του κέντρου της Αθήνας για να μπορέσει "το κέντρο της Αθήνας να μην είναι το μόνο κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που θυμίζει παλιά έργα Mad Max" και χαρακτήρισε για άλλη μια φορά "μεμονωμένα περιστατικά" τη ρατσιστική βία, ενώ την ίδια ώρα παραδέχθηκε πως η "Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο νεοναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη" και πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής "δρουν εκτός του Συντάγματος και εκτός των νόμων".

Επιπλέον, εξέφρασε πάλι τον θαυμασμό του για τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης, Τζουλιάνι, θιασώτη του δόγματος της "μηδενικής ανοχής", το οποίο ο υπουργός θεωρεί πως ταιριάζει στην Αθήνα μετά το 2008. Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, αποκάλυψε ότι δεν θα πολεμηθεί μόνο το έγκλημα στην πόλη αλλά και το γκράφιτι (!), σε συνεργασία μάλιστα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Όσο για τις διαδηλώσεις: "Δεν του λέω δεν θα κατεβαίνεις. Του λέω, σε παρακαλώ πολύ, αν δεν υπάρχει τριτοβάθμια οργάνωση που το οργανώνει, αν δεν είναι Πρωτομαγιά ή Πολυτεχνείο ή μία από τις γνωστές ημέρες γενικής διαμαρτυρίας, σε παρακαλώ πολύ, αν είσαστε 50 ή 100 άτομα, να πείτε ό,τι θέλετε, διαδηλώστε με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά μην εμποδίζετε ένα εκατομμύριο να έρθουν στο κέντρο της πόλης και να βγάλουν το ψωμί τους".

Αν ίσχυε αυτό, υπουργέ μου, τότε τα μόνα κλειστά μαγαζιά θα περιορίζονταν μεταξύ Ομόνοιας-Συντάγματος. Η φτώχεια για έναν παράξενο λόγο έχει σκεπάσει όλη τη χώρα, ακόμα και όταν δεν περνούν διαδηλώσεις από το κατώφλι της.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου