ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αντ. Ρουπακιώτης: Ήταν τερατούργημα η ρύθμιση για κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων

Αντ. Ρουπακιώτης: Ήταν τερατούργημα η ρύθμιση για κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων

Ημερομηνία: 26/04/2013 10:18
Την ικανοποίησή του για την απόσυρση της ρύθμισης για την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων εξέφρασε την Παρασκευή ο Αντώνης Ρουπακιώτης κάνοντας λόγο για ρύθμιση - "τερατούργημα". Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη Μανιτάκη.


H ρύθμιση αφορούσε κυρίως συμβασιούχους του δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν παραμείνει στη θέση τους με προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς να έχει ακόμα αποφασίσει οριστικά το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση εάν εντός έξι μηνών δεν είχε εκδικαστεί η ουσία της υπόθεσης, το προσωρινό μέτρο παραμονής στο δημόσιο δεν θα ίσχυε.

Eιδικότερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, την επομένη της διαμάχης που ξέσπασε για την επίμαχη ρύθμιση, ο υπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του δηλώνοντας χαρακτηριστικά "επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος".

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα", διαμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην επίμαχη ρύθμιση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε άγνοια για τον συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε "τερατούργημα", τονίζοντας ότι "εκείνος ο οποίος τις "κατασκεύασε" όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές".

Σχετικά με τον Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας ότι "η επιστημοσύνη του είναι γνωστή". Ανέφερε επίσης ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, επανέλαβε ότι η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με τον εαυτό της, αλλά με παραγωγικό τρόπο γιατί θα βελτιωθεί η διάταξη» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου