ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Παράταξη για τις εκλογές δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Φυλής



sima syrizaΤη δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει το δήμο Φυλής, ανακοίνωσε το τμήμα τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «σκοπός δεν είναι η διαχείριση των αδιεξόδων που μας έχουν οδηγήσει οι παλαιοκομματικές λογικές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά η δημιουργία πολυποίκιλων δράσεων που θα απορρέουν από ένα συνεκτικό σχέδιο και θα εμπνέονται από ένα κοινό όραμα».
Στην ανακοίνωση κατηγορείται η νυν δημοτική αρχή ότι "υλοποίησε και υλοποιεί τις μνημονιακές πολιτικές, συντάχθηκε με την συμβιβασμένη ηγεσία της ΚΕΔΕ, εφάρμοσε όλες τις μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων και έκλαψε με κροκοδείλια δάκρυα τον ξαφνικό θάνατο της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων". Επίσης, ότι «αποδέχεται τη διατήρηση και επέκταση της χωματερής, των ρυπογόνων εργοστασίων, των υποβαθμισμένων συνοικιών, αδιαφορεί για τους δημότες που τους κόβουν το ρεύμα, που πεινούν, που δεν ζεσταίνονται, είναι αδιάφορη προς τις αλληλέγγυες δομές που αναπτύσσονται στον δήμο μας».
Επιπλέον, εκφράζεται αγανάκτηση από τον τρόπο που έχουν αντιμετωπίσει τους δημότες οι δημοτικές αρχές τις τελευταίες τετραετίες, αφού «δεν είμαστε πελάτες και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή δεν είναι επιχείρηση», διεκδικείται «χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου, ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των δημοτών, προστασία των αδυνάτων» και αναφέρεται ότι στηρίζονται οι υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης και δημιουργούνται «νέες απαραίτητες στο σήμερα, όπως κοινωνικό παντοπωλείο, ιματιοθήκη απόρων, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικοί ξενώνες, κίνημα αλληλεγγύης πολιτών, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο κλπ».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση επιχειρείται απόλυτη σύνδεση των αυτοδιοικητικών με πολιτικά κριτήρια και γίνεται λόγος για την ύπαρξη ενός μοντέλου που δεν θα είναι δημαρχοκεντρικό αλλά θα αποτελεί συλλογική προσπάθεια.
Ειδικότερα για μια σειρά από θέματα, ζητείται:
Άμεσο κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και κάθε δραστηριότητας παλιάς ή νεότερης που επιβαρύνει την υγεία και το περιβάλλον. Μια καταστροφή που εξαργυρώνεται με 42.000.000€ (αργύρια) ετησίως. Παρ’ όλα τα «αργύρια», η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου ήταν τέτοια, ώστε το συνολικό χρέος να έχει φθάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 800.000.000€ περίπου.
Άμεσο κλείσιμο και απομάκρυνση των ρυπογόνων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων όπως: εργοστάσια καύσης απορριμμάτων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (άχρηστα παλιά αυτοκίνητα), Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Εξαρτημάτων και Συσκευών, μπαταριών, ανακύκλωσης μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων χύτευσης σιδήρου και επεξεργασίας εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών, στον οικισμό «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΙΙ» στον οικισμό «Τζαβερδέλλα», της ΔΕΗ-ΚΛΟΦΕΝ, ασβεστοποιΐες, λατομεία κ.λ.π.
Υπόγεια τοποθέτηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, απομάκρυνση από κατοικημένες περιοχές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Άμεση απορρύπανση, αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της χωματερής, ανάδειξη και προστασία του κατακερματισμένου αρχαιολογικού χώρου του «Δέματος», άμεση διενέργεια επιδημιολογικών και γεωλογικών ερευνών.
Χώροι πρασίνου και πάρκων, για ελεύθερους δημόσιους αθλητικούς χώρους. Υποχρεωτική ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών στο «Πάρκο Πόλης» και παράδοσή του στους κατοίκους, αφού πρώτα αποκατασταθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες.
Δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας που να εξασφαλίζει τη μετακίνηση των κατοίκων όλων των συνοικιών του Δήμου στον προαστιακό, στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα ΚΑΠΗ και στο κέντρο Υγείας.
Ενίσχυση των δρομολογίων του προαστιακού τόσο με κατεύθυνση το κέντρο όσο και ανατολικά. Δημιουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά του προαστιακού.
Βελτίωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, απαιτώντας να κατασκευαστούν όλα τα σχολεία που έχουμε ανάγκη, έτσι ώστε καμία οικογένεια να μην αναγκάζεται να στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικά σχολεία.
Αξιοποίηση του κλειστού ολυμπιακού ακινητου στο Τσουκλίδι απαιτώντας να λειτουργήσει Γυμναστική Ακαδημία.
Στήσιμο στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που καταστρέφεται στα Άνω Λιόσια της πρωτοβάθμιας υγειονομική; περίθαλψη; του Δήμου , εξοπλίζοντας το με Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο καθώς και με όλο αυτό το προσωπικό, για να υποστηρίξουν τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο και θα δέχεται όλους τους δημότες (απόρους, άνεργους, ανασφάλιστους, ΑΜΕΑ κλπ).
Συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου , ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται ή ανήκουν. Επιδίωξη συμμαχιών με ευρύτερες δυνάμεις και προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας.  http://www.doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου